Uygulamalar: Revizyonlar arasındaki fark

Ubuntu Türkiye Wiki sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
kDeğişiklik özeti yok
 
(19 kullanıcıdan 76 ara revizyon gösterilmiyor)
1. satır: 1. satır:
==Çoklu Ortam==
{{Şablon:Uygulamalar}}


* [[Amarok]]
== Uygulamalar rehberi ==
* [[Audacious]]
Bu kılavuz, Ubuntu'da kullanılabilen '''belli başlı''' uygulamalar hakkında kısa bilgi edinebilmeniz için hazırlanmıştır. Üstteki bağlantılar arasında gezinerek istediğiniz türdeki yazılımlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
* [[Kaffeine]]
* [[MPlayer]]
* [[Juk]]


==Eğitim ve Eğlence==
Burada tanıtım sayfası bulunan uygulamaların pek çoğu Ubuntu'nun resmi paket depolarında mevcut olup [[Yazılımlar]] üzerinden yüklenebilir. Yazılım yükleme işlemleri konusunda detaylı bilgi edinmek isterseniz [[Ubuntu'da yazılım kurmak]] belgesine bakabilirsiniz.


==Geliştirme==
Buradaki uygulamaların pek çoğu Ubuntu resmi paket depolarında (yani uygulama mağazasında) mevcut olmakla birlikte Ubuntu depolarında bulunmayıp diğer kaynaklardan kurulabilen uygulamalara rastlanabilir. Öntanımlı depolar içinde bulunmayan (''Örneğin: [[Google Chrome]], [[TeamViewer]], [[Google Earth]] gibi'') uygulamaların bağlantılarına tıklayarak nasıl kurulduklarını öğrenebilirsiniz.


* [[KBugBuster]]
== Yazılım alternatifleri ==
* [[Cervisia]]
Eğer Windows'tan Ubuntu'ya geçmiş bir kullanıcısıysanız, önceki işletim sisteminizde kullandığınız programların Ubuntu'da ki alternatifleri hakkında bilgi edinmek için [[Windows programların Ubuntu'daki karşılıkları]] maddesine bakabilir.
* [[KDevelop]]


==Grafik Programları==
[[Kategori:Yazılım| ]]
 
* [[KolourPaint]]
* [[digiKam]]
* [[Gimp]]
* [[Gwenview]]
* [[Inkscape]]
 
==Internet==
 
* [[Mozilla Firefox]]
* [[Opera]]
* [[Konqueror]]
* [[Konversation]]
* [[Amsn]]
* [[Kopete]]
* [[Pidgin]]
 
==Ofis==
 
* [[OpenOffice.Org]]
* [[Koffice]]
 
==Diğer Uygulamalar==
* [[APTonCD ( APTonCD ile sisteminizde kurulu paketlerin yedeğini almak.)]]
 
Makinemize işletim sistemimizi kurduk, kurulum sonrası ihtiyaçlarımız doğrultusunda onlarca belkide yüzlerce paket kurarak sistemimizi kendimize göre
düzenledik ama bir aksaklık sonucu yeniden kurulum yapmamız ve uzun uğraşlar sonrası kurduğumuz uygulamaları şimdi yeniden yüklemek yerine APTonCD programı ile yedekleme tüm bu zahmetlere ve kota problemimize sanırım çözüm olacaktır.
 
Bu uygulama ile bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz tüm paketleri CD imajı (ISO) olarak oluşturabilir ve yeniden yaptığınız kurulum sonrası program yardımı ile kurulumunu sağlayabilirsiniz.
Kurulum için
  sudo aptitude install aptoncd
 
 
Kurlum bittikten sonra uygulamayı Sistem/Yönetim altında APTonCD yolu ile başlatabilirsiniz.(Uygulama açılıtken root şifrenizi girmeniz gerekiyor.)
 
[[Resim:apt.png]]
 
 
"Create" butonunu kullanarak ISO dosyamızı oluşturmaya başlıyoruz. ( Butonu tıklayınca program bilgisayarımızdaki uygulamaları tarayarak gösteriyor)
 
 
[[Resim:create.png]]
 
Bu aşamada sağ alt köşedeki "Add" butonu ile ellede listede olmayan uygulamaları eklemek mümkün. Elle eklememiz gereke paketleride ekledikten sonra
"Burn" butonu ile  yolumuza devam ediyoruz.
 
[[Resim:burn.png]]
 
Bu aşamada ilk seçenekte CD yada DVD seçimini isteğimize göre yapıp olusturulacak ISO dosyasının bilgisayarımızda kaydedileceği yeri seçerek "uygula" butonu ile işlemin bitmesini bekliyoruz. Dahasonra isteğiniz doğrultusunda cd'ye yazdırabilir yada gösterdiğiniz dizinde saklayabilirsiniz.
İstediğiniz zamanda yine programın ilk ekranındaki "Restore" butonunu kullanarak ta geri yükleyebilirsiniz.

17.15, 21 Temmuz 2019 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Distributor-logo 24px.png UYGULAMALAR Applications-science 24px.png Bilim-Mühendislik Applications-accessories 24px.png Eğitim Applications-development 24px.png Geliştirme Applications-graphics 24px.png Grafik NavigationMenu 24px.png İnternet
Applications-office 24px.png Ofis Applications-games 24px.png Oyun Applications-multimedia 24px.png Ses-Video Package system 24px.png Sistem Folder 24px.png Diğer

Uygulamalar rehberi

Bu kılavuz, Ubuntu'da kullanılabilen belli başlı uygulamalar hakkında kısa bilgi edinebilmeniz için hazırlanmıştır. Üstteki bağlantılar arasında gezinerek istediğiniz türdeki yazılımlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Burada tanıtım sayfası bulunan uygulamaların pek çoğu Ubuntu'nun resmi paket depolarında mevcut olup Yazılımlar üzerinden yüklenebilir. Yazılım yükleme işlemleri konusunda detaylı bilgi edinmek isterseniz Ubuntu'da yazılım kurmak belgesine bakabilirsiniz.

Buradaki uygulamaların pek çoğu Ubuntu resmi paket depolarında (yani uygulama mağazasında) mevcut olmakla birlikte Ubuntu depolarında bulunmayıp diğer kaynaklardan kurulabilen uygulamalara rastlanabilir. Öntanımlı depolar içinde bulunmayan (Örneğin: Google Chrome, TeamViewer, Google Earth gibi) uygulamaların bağlantılarına tıklayarak nasıl kurulduklarını öğrenebilirsiniz.

Yazılım alternatifleri

Eğer Windows'tan Ubuntu'ya geçmiş bir kullanıcısıysanız, önceki işletim sisteminizde kullandığınız programların Ubuntu'da ki alternatifleri hakkında bilgi edinmek için Windows programların Ubuntu'daki karşılıkları maddesine bakabilir.