Vmware-server kurulumu: Revizyonlar arasındaki fark

Ubuntu Türkiye Wiki sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Category: Kategorilenmemiş]]
[[Category: Yazılım]]
vmware-server 1.06 sürümünün kurulum tarifi:
vmware-server 1.06 sürümünün kurulum tarifi:
Bu tarif olarak ubuntu server 6.06, ubuntu server 7.10 ve Kubuntu 8.04 sürümleri üzerinde denenmiştir ve yıllardır sorunsuz çalışıyor.  
Bu tarif olarak ubuntu server 6.06, ubuntu server 7.10 ve Kubuntu 8.04 sürümleri üzerinde denenmiştir ve yıllardır sorunsuz çalışıyor.  

17.26, 3 Ocak 2009 tarihindeki hâli

vmware-server 1.06 sürümünün kurulum tarifi: Bu tarif olarak ubuntu server 6.06, ubuntu server 7.10 ve Kubuntu 8.04 sürümleri üzerinde denenmiştir ve yıllardır sorunsuz çalışıyor.


vmware web sitesinden vmware-server son sürümü indirin.


wget -c http://download3.vmware.com/software/vmserver/VMware-server-1.0.6-91891.tar.gz

vmware web sitesinden kayıt olup ücretsiz seri numarası alın. Seri numarasını bir yere kaydetmeyi unutmayın, email ile gönderilmiyor.

Bağımlı olduğu paketlerin kurulumu :


sudo aptitude install build-essential xinetd linux-headers-$(uname -r)

indirilen paketin kurulumu ve ayarlanması :


tar xf VMware-server-1.0.6-*.tar.gz
cd vmware-server-distrib
sudo ./vmware-install.pl

böylece kurulum işlemi başlayacaktır. Sorulan sorulara varsayılan yanıtları vermek çoğu durumda yeterli oluyor. Dosyalar kopyalandıktan sonra vmware ayar betiği çalışacak ve kernel modüllerini derleyecektir. Bu kernel modüllerinin derlenmesi işlemini her kernel güncellemesinden sonra yapmak gerekiyor.

vmware çalışırken bazı hatalar veriyor ama çalışmasında sorun olmuyor. Bu hatalar vmware paketindeki eksik modüller yüzünden olmakta. Hatanın çözümü için Ubuntu ile gelen bazı dosyaları vmware'in kurulduğu klasöre linkliyoruz.


sudo ln -sf /usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/4.2.3/libgcc_s.so /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1

sudo ln -sf /usr/lib/libpng12.so.0 /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0


Bu işlemlerden sonra sunucunuzda ya da kullanmakta olduğunuz bilgisayarınızda vmware-server kullanılmaya hazır hale geleceltir. Sunucuya kurduysanız masaüstü bilgisayarınıza kurduğunuz vmware-server yazılımındaki vmware-server konsol uygulaması ile sunucunuza uzaktan bağlanıp yönetim işlemleri yapabilirsiniz. Sunucuya grafik masaüstü kurmanıza gerek yok, kurmayın.