Google Picasa kurulumu: Revizyonlar arasındaki fark

Ubuntu Türkiye Wiki sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
(Exe şablonnu ekle)
kDeğişiklik özeti yok
5. satır: 5. satır:


== Windows sürümünün kurulumu ==
== Windows sürümünün kurulumu ==
* [[Ubuntu Yazılım Merkezi]] üzerinden ''wine'' yazılımını kurun.
* [[Yazılımlar]] aracı üzerinden ''wine'' yazılımını kurun.
* Picasa'nın .exe uzantılı Windows sürümünü indirin.
* Picasa'nın .exe uzantılı Windows sürümünü indirin.
* Picasa'nın .exe uzantılı kurulum dosyasına sağ tıklayıp "Birlikte Aç > Wine" yolunu izleyin ve kurulum adımlarını takip ederek kurun.
* Picasa'nın .exe uzantılı kurulum dosyasına sağ tıklayıp "Birlikte Aç > Wine" yolunu izleyin ve kurulum adımlarını takip ederek kurun.

09.34, 25 Nisan 2016 tarihindeki hâli

Ubuntu üzerinde Picasa

Windows ortamında yaygın bir şekilde kullanılmakta olan Picasa fotoğraf yönetim ve işleme aracının Linux sürümü bulunmamaktadır. Eğer Ubuntu'da Picasa'ya alternatif olarak kullanabileceğiniz Shotwell ya da DigiKam programları ihtiyaçlarınıza cevap vermiyorsa aşağıda anlatıldığı gibi Picasa'nın Windows sürümünü Wine öykünüm yazılımı aracılığıyla Ubuntu altında çalıştırma yoluna gidebilirsiniz.

Dialog-warning (32px).png Aşağıda, Ubuntu (Linux) sürümü bulunmayan bir yazılımın Ubuntu'da öykünücü yazılımları aracılığıyla (Wine vb.) nasıl çalıştırılabileceği anlatılmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki öykünücü yazılımları, çalıştırdıkları programın düzgün çalışacağını garanti etmezler. Bu nedenle kurumsal ihtiyaçlar için öykünücü yazılım kullanılması tavsiye edilmez.

Windows sürümünün kurulumu

  • Yazılımlar aracı üzerinden wine yazılımını kurun.
  • Picasa'nın .exe uzantılı Windows sürümünü indirin.
  • Picasa'nın .exe uzantılı kurulum dosyasına sağ tıklayıp "Birlikte Aç > Wine" yolunu izleyin ve kurulum adımlarını takip ederek kurun.

Yazılımı kurduktan sonra seçke arama kutucuğunu kullanarak Picasa'yı çalıştırabilirsiniz.

İpuçları

  • Picasa'nın, kişilerin yüzlerini tanıyarak etiketlemesi özelliği sistem kaynağı tüketimini bir hayli arttırmaktadır. Bu yüzden eğer yüz algılama özelliğini kullanmıyorsanız kapatmanız yararlı olacaktır. Bunun için “Araçlar > Klasör Yöneticisi” yolunu izleyip taramaların yapıldığı dizinler için “Yüz Algılama” seçeneğini kapalı hale getirin.