Ubuntu Türkiye Wiki:Hakkında

Ubuntu Türkiye Wiki sitesinden
21.48, 3 Ağustos 2013 tarihinde Hatas (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 16402 numaralı sürüm (Wikiden bahsederken kısa kullanım olarak "UbuntuWiki" denilebilir)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ubuntu Türkiye Wiki nedir?

Ubuntu Türkiye Wiki projesi (kısaca "UbuntuWiki"), Ubuntu hakkında Türkçe dilinde zengin içerikli, kaliteli kullanıcı kılavuzları oluşturmak ve bu kılavuzları güncel tutarak sürdürmek amacıyla oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir projedir. Ubuntu Türkiye Wiki bünyesindeki içerikler tamamen gönüllü katkıcılar tarafından geliştirilmekte ve düzenlenmektedir. Ubuntu Türkiye Wiki faaliyetlerine 4 Haziran 2008 tarihinde başlamıştır.

Ubuntu Türkiye Wiki an itibariyle 1.061 geçerli madde ve 26.526 sayfa düzenleme katkısına sahiptir.


Ubuntu Türkiye Wiki ile Ubuntu'nun resmi bir bağı var mıdır?

Hayır yoktur. Ubuntu Türkiye Wiki tamamen gönüllü kişilerce yönetilmektedir.


Sistemimde bir sorun var, sorumu Ubuntu Türkiye Wiki'de sorabilir miyim?

Hayır, çünkü Ubuntu Türkiye Wiki Ubuntu'nun kullanılması hakkında genel bilgilere ulaşabileceğiniz bir belgelendirme merkezidir. Sorularınızı Ubuntu-tr Forum sayfalarında sorabilirsiniz. Forumda yeni bir başlık açmadan önce arama kutucuğu kullanarak sorunuzu araştırmanızı özellikle tavsiye ederiz.


Ubuntu Türkiye Wiki'ye katkıda bulunmak istiyorum, ne yapmalıyım?

UbuntuWiki'de bir hesap açarak katkıda bulunmaya başlayabilirsiniz. Katkıda bulunmadan önce UbuntuWiki: Politika ve yönergeler sayfasını okumanızı, Ubuntu Turkiye Wiki'ye nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmek için Yardım belgelerine bakmanızı öneririz.


İçerik lisansı nedir?

Ubuntu Türkiye Wiki'deki bilgi ve belgeler aksi belirtilmediği müddetçe GNU Özgür Belgeleme Lisansı (GFDL) lisansı altında korunmaktadır. Bu lisansın orijinal (İngilizce) metnine www.gnu.org adresinden ulaşabilirsiniz, resmi olmayan serbest bir çevirisini Vikipedi'de bulabilirsiniz.

Ubuntu Türkiye Wiki içeriğinde bulunan, bahsedilen herhangi bir tescilli marka, servis tescili, tasarım hakları, kişisel haklar veya buna benzer haklar şahsi sahiplerinin malıdır.

Ubuntu Türkiye Wiki'deki içeriğin başka kitap, makale, internet sitesi veya diğer yayınlarda hangi koşullar altında nasıl kullanılabileceği ile bilgiler için Telif hakları maddesine bakınız.