Firefox'u hızlandırmak

Ubuntu Türkiye Wiki sitesinden
20.19, 17 Şubat 2015 tarihinde Hatas (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 20516 numaralı sürüm
(fark) ← Önceki sürüm | Güncel sürüm (fark) | Sonraki sürüm → (fark)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Mozilla Firefox'u hızlandırmaya, adres satırına about:config yazarak başlıyoruz. Açılan sayfaya söz veriyorum dikkatli olcam diyiverin. Zira birazdan yapacağımız şeyler geri dönüşü olmayan şeyler değil. Beğenmezseniz tüm adımları tersine uygulayarak firefoxunuzu eski haline getirebilirsiniz.

1. Süzgeç yazan yere network.http.pipelining yazarak network.http.pipelining'i buluyoruz. Ardından value'nin altında "false" yazan yere çift tıklayarak "true" olarak değiştiriyoruz. Değişiklikten sonra satırın koyulaşması lazım.

2. Süzgeç yazan yere network.http.pipelining.maxrequests yazarak network.http.pipelining.maxrequests'i buluyoruz. Value'nin altında "4" yazan yeri "8" olarak değiştiriyoruz.

3. Süzgeç yazan yere network.http.proxy.pipelining yazarak network.http.proxy.pipelining'i buluyoruz. Value nin altında "false" yazan yeri "true" olarak değiştiriyoruz. Çift tıklayarak.

4. Süzgeç yazan yere network.dns.disableIPv6 yazarak network.dns.disableIPv6'i buluyoruz. Value nin altında "false" yazan yeri "true" olarak değiştiriyoruz.

5. Süzgeç yazan yere plugin.expose_full_path yazarak plugin.expose_full_path'i buluyoruz. Value nin altında "false" yazan yeri "true" olarak değiştiriyoruz.

6. Şimdi süzgeç kısmını temizliyoruz. Herhangi bir özellik adının üzerine sağ tıklayıp çıkan pencereden New ve Integer seçeneklerini seçiyoruz. New Integer Value isimli bir pencere açılıyor. nglayout.initialpaint.delay yazarak OK diyoruz. Şİmdi de bizden Integer değeri girmemizi isteyen yeni bir pencere açılıyor. "0" yazarak kapatınca aşağıdaki gibi bir pencere elde etmemiz lazım.

Firefox1.png

Bu işlemin nasıl geri dönüşü var derseniz nglayout.initialpaint.delay'a sağ tıklarsanız orada reset i görürsünüz. 7. ve 8. adım da aynı şekilde..

7. Şimdi süzgeç kısmını temizliyoruz. Herhangi bir özellik adının üzerine sağ tıklayıp çıkan pencereden New ve Integer seçeneklerini seçiyoruz. New Integer Value isimli bir pencere açılıyor. content.notify.backoffcount yazarak OK diyoruz. Şİmdi de bizden Integer değeri girmemizi isteyen yeni bir pencere açılıyor. "5" yazarak kapatınca aşağıdaki gibi bir pencere elde etmemiz lazım.

Firefox2.png

8. Şimdi filter kısmını temizliyoruz. Herhangi bir özellik adının üzerine sağ tıklayıp çıkan pencereden New ve Integer seçeneklerini seçiyoruz. New Integer Value isimli bir pencere açılıyor. ui.submenuDelay yazarak OK diyoruz. Şİmdi de bizden Integer değeri girmemizi isteyen yeni bir pencere açılıyor. "0" yazarak kapatınca aşağıdaki gibi bir pencere elde etmemiz lazım.

Firefox3.png

9. Şimdi süzgeç kısmını temizliyoruz. Herhangi bir özellik adının üzerine sağ tıklayıp çıkan pencereden New ve Integer seçeneklerini seçiyoruz. New Integer Value isimli bir pencere açılıyor. browser.cache.memory.capacity yazarak OK diyoruz. Şİmdi de bizden Integer değeri girmemizi isteyen yeni bir pencere açılıyor. Buraya yazacağınız rakam firefoxunuz ne kadar RAM kullanacağını değiştirecek. Dolayısıyla bu bilgisayardan bilgisayar değişir ama örneğin 8MB ram ayırmak istemezsiniz. 16Mb ayırmak bu iş için mantıklı bir seçenek olabilir. Eğer 16 mb ayırmak istiyorsanız açılan pencereye "16384" yazın ve pencereyi kapatın. Aşağıdaki gibi bir sonuçla karşılaşmanız mümkün.

Firefox4.png

(32mb'ı denemek isteyenler de "32768" girsin. Neden? Çünkü 32mb=32768byte_ artık gerisini size bırakıyorum..)

Şimdi tüm sekmeleri ve firefoxu kapatıp yeniden başlatıyoruz. Firefoxumuz bir rivayete göre 3 kat, bir başka rivayete göre 30 kat hızlanıyor.

Kaynakça

  • Ubuntu-tr Forumunda "Fubu" kullanıcısının anlatımı