Dropbox

Ubuntu Türkiye Wiki sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Yazdırılabilir sürüm artık desteklenmiyor ve görüntü oluşturma hataları olabilir. Lütfen tarayıcı yer işaretlerinizi güncelleyin ve bunun yerine varsayılan tarayıcı yazdırma işlevini kullanın.
Dropbox
Dropbox -
Geliştiren(ler): Dropbox Inc.
İşletim sistemi: Windows, Linux, Mac OS X,
Android, iOS, Windows Phone
Türü: Bulut depolama
Lisansı: Sahipli yazılım
Resmi sitesi: www.dropbox.com
Dropbox logo.png

Dropbox, özgür olmayan bir lisansa sahip bir bulut depolama ve paylaşıma programıdır. Her kullanıcıya 2 GB'a kadar ücretsiz veri saklama alanı verir. Ücretsiz sürümü ile en fazla 3 cihaz bağlanabilir. Yüklenecek tek bir dosyanın maksimum boyutu ile ilgili bir sınırlama yoktur yani boş alan miktarını geçmeyen her dosya yüklenebilir. Web sitesi üzerinden yapılan yüklemeler 10 GB ile sınırlıdır.

2018 yılında Dropbox, Linux altında şifrelenmemiş Ext4 haricindeki diğer tüm dosya sistemlerine (Btrfs, Ext3, XFS, ZFS, NTFS vb.) desteği kesmiştir. kaynak

Vikipedi logo.png Bu yazılım hakkında ek bilgiler için Vikipedi'deki Dropbox maddesine bakabilirsiniz...

Kurulum

1. yol: Grafik arayüz üzerinden

Dropbox'un resmi web sitesindeki Install sayfasına girin. Orada Ubuntu için 64 bitlik sürümünü indirin (Ubuntu 17.10'dan itibaren 32 bitlik "Ubuntu Desktop"un yayınlanmasına son verilmiştir). İndirdiğiniz .deb uzantılı dosya aslında programın kendisini değil yükleyicisidir. Dosyaya çift tıklayarak kuruluma başlayabilirsiniz.

2. yol: Komut satırı üzerinden

  • Öncelikle alttaki komutu kullanarak Dropbox'u yükleyici yazılımı yükleyin.
sudo apt-get -y install nautilus-dropbox
  • Sonra etkinliklere girip Dropbox'u aratın, Dropbox simgesine tıklayıp çalıştırın.
  • Yönergeleri takip ederek kuruluma devam etmeyi deneyin. Ancak bu işlemi uyguladığınızda büyük ihtimalle alttaki hata iletisi karşınıza gelecektir.
Dropbox kurulum hatası.png
  • Şimdi LC_ALL=C dropbox start -i komutunu yürütün. Kurulum sorunsuz bir şekilde devam edecektir. Bu komut, dosyanın uygulamaya yerelleştirme (Türkçe) ayarlarını görmezden gelerek en basit biçimde çalışmasını sağlar (karakter seti ASCII, her karakter 1 byte, dil İngilizce vb.).

Ayrıca bakınız